Ožraté kurča
Kategória: 
1 celé kurča (cca 1,5kg) , 1 plechovka piva Nálev: 2 lyžica medu , 3 lyžica oleja , 3 lyžica sójové omáčky , 1 lyžica vinného octu , 4 strúčiky cesnaku , 1 lyžička chilli v prášku , 1 lyžice červené chilli omáčky , soľ

Ožraté kurča - príprava

    Tak teda vezmite celé kurča, umyte, osoľte a vôbec pripravte ako na bežné grilovanie.
    Ak máte nejaký obľúbený recept alebo natieraciu omáčku, urobte si ju po svojom.

    Na panvici dve minúty prehrejte popísané ingrediencie nálevu.
    Kurča teraz vložíme do misky, zalejeme nálevom a necháme cca 1 hodinu nasiaknuť nálev pod kožu.
    Kto chce kôrčičku klasicky chrumkavú mal by sa vyvarovať medu.
    Vezmite plechovku piva, otvorte, cca 1 deci vypite a potom ostrým nožom vytvorte vo viečku ešte ďalšie dva otvory. Plechovku dajte na plech, podložte najlepšie pečúcim papierom.
    Vezmite kurča a posaďte ho na plechovku s pivom.
    Podmienka je, že musí stále sedieť.

    Teraz vložte plech i s kurčaťom do rúry a pečte ho pri
    180°C cca 35 minút.

    Tak a máme hotovo, kuriatko je krásne dozlatova prepečené, takže ho vyberieme z rúry, dvoma papierovými utierkami pridržíme, zaklepeme a plechovka sa vlastnou váhou sama vysunie.
    Naporciujte.
Top