Krehký koláč s jablkami a so snehom
2O dkg hr. múky, 1O dkg masla, 2 varené žĺtky, 2 rovné lyžice cukru, zrnko soli, citr. kôra, lyžica rumu, 3 jablká, cukor podľa potreby, 3 bielka, 18 dkg pr. cukru

Krehký koláč s jablkami a so snehom - príprava

    Do múky rozdrobíme maslo, pridáme soľ, cukor, rum
    a postrúhané varené žĺtky, 2/3 cesta vtlačíme do dortovej formy tak, aby tvorilo dno a okraj asi 2 cm vysoký.
    Olúpané jabĺka rozkrojíme na diely.
    Odstránime jadrinec, dáme na cesto a slabo pocukrujeme. Zbytok cesta rozdrobíme v kúskoch medzi diely jabĺk a koláč upečieme do svetla (napoly).
    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh po častiach zašľaháme cukor
    a navršíme ho na koláč.
    Povrch ozdobne vidličkou rozbrázdime a zvoľna dopečieme.
Top