Čokoládová bomba bez pečenia
1 kakao (sáčok 100 g), • 1/4 litra mlieka, • 1 celé maslo (stačí lacnejšie a môže byť i akákoľvek kocka tuku na pečenie), • 15 dkg práškového cukru, • 1 žĺtok , • 1 vanilkový cukor, • 2 veľké balíčky piškótou (to sú tie väčšie piškóty á 240 g), • rum alebo vaječný koňak podľa chuti

Čokoládová bomba bez pečenia - príprava

    Vo 1/4 litra mlieka rozpustíme na platni celý balíček obyčajného kakaa a necháme mierne vychladnúť. rnDo misy si dáme práškový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. rnPridáme mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľaháme v krém. rnPridáme orechy. rnDo väčšej misy vysypeme 2 balíčky piškótou a pofŕkame rumom alebo vaječným koňakom. rnPotom do piškótou vylejeme krém a dobre všetko premiešame. Zmes navrstvíme buď do tortovej formy alebo do nejaké misy, ja dávam do nerez rozšírené misy, aby po vyklopení to malo pekný a zaujímavý tvar. rnNecháme odležať cca 1/2 dňa, najlepšie je ale cez noc, druhý deň vyklopíme a zdobíme podľa fantázie.
Top