Plnené vajcia zapekané so sardelami
Kategória:
6 natvrdo uvarených vajec, 50 g masla, 2 sardely, 1 surový žĺtok, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 20 g strúhanky, 1 lyžičku smotany, 20 g masla, soľ.
Plnené vajcia zapekané so sardelami - príprava
Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme na polovice.
Žĺtky rozotrieme s polovicou masla.
S druhou polovicou masla rozotrieme sardely.
Primiešame surový žĺtok a keď je hmota dobre vymiešaná, zmiešame s hmotou z uvarených žĺtkov.
Primiešame biele korenie a posekanú petržlenovú vňať.
Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré do polovice obalíme
v strúhanke a povkladáme ich neobalenou stranou do bielkov. Vajcia poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme smotanou, navrch dáme kúsky masla a zapekáme 6 až 8 minút vo vyhriatej rúre.
Ako prílohu podávame zeleninu, alebo zemiakovú kašu.
Kategória:
6 natvrdo uvarených vajec, 50 g masla, 2 sardely, 1 surový žĺtok, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 20 g strúhanky, 1 lyžičku smotany, 20 g masla, soľ.
Plnené vajcia zapekané so sardelami - príprava
Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme na polovice.
Žĺtky rozotrieme s polovicou masla.
S druhou polovicou masla rozotrieme sardely.
Primiešame surový žĺtok a keď je hmota dobre vymiešaná, zmiešame s hmotou z uvarených žĺtkov.
Primiešame biele korenie a posekanú petržlenovú vňať.
Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré do polovice obalíme
v strúhanke a povkladáme ich neobalenou stranou do bielkov. Vajcia poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme smotanou, navrch dáme kúsky masla a zapekáme 6 až 8 minút vo vyhriatej rúre.
Ako prílohu podávame zeleninu, alebo zemiakovú kašu.
Žĺtky rozotrieme s polovicou masla.
S druhou polovicou masla rozotrieme sardely.
Primiešame surový žĺtok a keď je hmota dobre vymiešaná, zmiešame s hmotou z uvarených žĺtkov.
Primiešame biele korenie a posekanú petržlenovú vňať.
Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré do polovice obalíme
v strúhanke a povkladáme ich neobalenou stranou do bielkov. Vajcia poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme smotanou, navrch dáme kúsky masla a zapekáme 6 až 8 minút vo vyhriatej rúre.
Ako prílohu podávame zeleninu, alebo zemiakovú kašu.