Plnené papričky
Kategória: 
morčacie prsia, veľké papriky - žlté, červené a zelené, prerastená slanina, smotana, veľké cibule, 2 vajcia, 0,20 kg šampiňónov, mrkva a brokolica, oregano, vegeta, sójová omáčka, soľ

Plnené papričky - príprava

    Papriky rozrežeme a vyberieme dužinu, polovicu mäsa narežeme na tenké plátky, druhú polovicu nakrájame nadrobno.
    Takto nakrájané mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, brokolicou mrkvou a šampiónmi, do toho zamiešame vajíčko, okoreníme.
    Papričky vystelieme plátkami mäsa predtým okoreneného, vložíme plátok slaniny, zbytok doplníme mäsovo-zeleninovou zmesou.
    Plné papričky uložíme na pekáč, spolu s očistenou cibuľou
    v celku, ktorú tesne pred dopečením polejeme smotanou. Pečieme asi 40 min.
Top