Írska pochúťka
600 g bravčového kare bez kostí, soľ, čierne korenie, grilovacie alebo chilli korenie, olej, 4 čerstvé paradajky, čerstvá paprika ( červená kapia ), 100g postrúhaného údeného eidamu, 4 mrazené kukurice, 50 g polohrubej, 0,5 dl mlieka,1 vajce

Írska pochúťka - príprava

    Bravčové vykostené kare nakrájame na rezance, ochutíme soľou, čiernym korením, grilovacím korenín., prípadne trochu chilli korenia, pokvapkáme olejom, pridáme kvapku worcestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso orestujeme na oleji.
    Keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na kúsky nakrájanú kapiu.
    Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu.
    Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby.
    Z pripraveného cesta (múka, mlieko, vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké.
    Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso
    s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice.
    Ideálny nápoj – čierne pivo.
Top