Írska pochúťka
Kategória:
600 g bravčového kare bez kostí,
soľ, čierne korenie,
grilovacie alebo chilli korenie,
olej, 4 čerstvé paradajky,
čerstvá paprika ( červená kapia ),
100g postrúhaného údeného eidamu,
4 mrazené kukurice,
50 g polohrubej,
0,5 dl mlieka,1 vajce
Írska pochúťka - príprava
Bravčové vykostené kare nakrájame na rezance, ochutíme soľou, čiernym korením, grilovacím korenín., prípadne trochu chilli korenia, pokvapkáme olejom, pridáme kvapku worcestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso orestujeme na oleji.
Keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na kúsky nakrájanú kapiu.
Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu.
Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby.
Z pripraveného cesta (múka, mlieko, vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké.
Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso
s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice.
Ideálny nápoj – čierne pivo.
Kategória:
600 g bravčového kare bez kostí,
soľ, čierne korenie,
grilovacie alebo chilli korenie,
olej, 4 čerstvé paradajky,
čerstvá paprika ( červená kapia ),
100g postrúhaného údeného eidamu,
4 mrazené kukurice,
50 g polohrubej,
0,5 dl mlieka,1 vajce
Írska pochúťka - príprava
Bravčové vykostené kare nakrájame na rezance, ochutíme soľou, čiernym korením, grilovacím korenín., prípadne trochu chilli korenia, pokvapkáme olejom, pridáme kvapku worcestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso orestujeme na oleji.
Keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na kúsky nakrájanú kapiu.
Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu.
Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby.
Z pripraveného cesta (múka, mlieko, vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké.
Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso
s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice.
Ideálny nápoj – čierne pivo.
Keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na kúsky nakrájanú kapiu.
Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu.
Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby.
Z pripraveného cesta (múka, mlieko, vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké.
Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso
s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice.
Ideálny nápoj – čierne pivo.