Barmské plátky
Kategória: 
morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtky, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, soľ, kečup, olej

Barmské plátky - príprava

    Morčacie mäso rozklepeme na plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a na oleji sprudka pečieme z oboch strán.
    Jablko olúpeme, vyberieme jadrinec a nakrájame na kolieska.
    Tieto z jednej strany opaprikujeme a touto stranou ich dáme na panvicu s olejom.
    Po chvíli ich otočíme a do prostriedka jabĺk (do otvoru po jadrinci) dáme celé žĺtok.
    Panvicu zakryjeme a pečieme dokiaľ sa nespečú žĺtky.
    Jablka vyberieme a do výpeku dáme kečup.
    Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejeme našim výpekom, na ne položíme plátok mäsa a naň koliesko jabľčka so žĺtkom navrchu.
    Prípadne môžeme podávať s jablkovou kašou.
Top