Údené karé na víne
1,5 kg údeného karé, 200 g sušených sliviek, 5 dl červeného vína,2 mrkvy, 1 lyžica ostrej horčice, chren, soľ, mleté čierne korenie

Údené karé na víne - príprava

    Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 2,5 dl vody, prikryjeme a 24 hodín marinujeme.
    Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
    Mäso vyberieme z marinády, osušíme, potrieme horčicou, vložíme späť do pekáča, pridáme mrkvu, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút.
    Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.
    Mäkké mäso vyberieme, výpek ochutíme soľou a korením, podľa potreby dolejeme vodu a povaríme.
    Mäso podávame nakrájané na plátky, poliate omáčkou.

Vaše názory

(5/5)
Top