Kačacie stehná v šolete
Kategória: 
4 porcie 4 kačacie stehná, soľ, rasca, 250 g poleného sušeného hrachu, 120 g krúp, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, majorán, mleté čierne korenie

Kačacie stehná v šolete - príprava

    Stehná umyjeme, posolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre upečieme.
    Cez noc namočený hrach uvaríme domäkka.
    Krúpy niekoľkokrát prepláchneme vodou a uvaríme.
    Upečené stehná vyberieme, vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešame scedený hrach a krúpy, pridáme pretlačený cesnak, majorán, mleté čierne korenie, posolíme a dobre premiešame.
    Šolet obložíme stehnami a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Top