Domáci hamburger
400 g mletého bravčového mäsa, 100 g mletého hovädzieho mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, sójovú omáčku, mletú rascu, mletú sladkú papriku, olej

Domáci hamburger - príprava

    V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso.
    Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame.
    Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.

    Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt.

    Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8 –10 minút z druhej stany.
Top