Nepečené orechové štvorčeky
100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej čokolády, 50 g sladkej smotany, 50 g stuženého tuku, 100 g posekaných orechov, 2 lyžice koňaku, 2 tortové oplátky, orechy čokoládová poleva, 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku

Nepečené orechové štvorčeky - príprava

    V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk.
    Dobre premiešame, pridáme smotanu, koňak, opäť premiešame a nakoniec vmiešame orechy.
    Takmer vychladnutú masu natrieme na oplátky, prikryjeme druhou oplátkou, mierne zaťažíme a necháme vychladnúť. Pokrájame na štvorčeky, ktoré namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme štvrtkou orecha.

    Poleva: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.
Top