Ako jedávali naši predkovia? Chutne a hlavne kaloricky bohato, aby mali dostatok energie na každodennú prácu. Mnohé z receptov starých mám sú veľmi obľúbené aj v súčasnosti.

Ak si myslíte, že máte jedinečné recepty na super pochúťky vytvorte si z nich kuchársku knihu. Stačí si pripravovaný recept zdokumentovať, dobre popísať a môžete sa pochváliť vlastnou kuchárskou knižkou. 

 

Thermal Corvinus Veľký Meder je známy thermal park nachádzajúcich sa na juhu Slovenska, neďaleko Dunajskej Stredy. Pre návštevníkov dlhoročne poskytuje rôzne rekreačné služby, vrátane stravovacieho zariadenia a vinárničku kde môžete načerpať novú energiu pri chutnom jedle. 

Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,
kto nemá kožuška zima mu bude.

Ešte sme poriadne nestrávili dobroty z vianočného stola a už môžeme pomýšlať na Veľkú noc. Obdobie medzi týmito dvomi veľkými kresťanskými sviatkami sú fašiangy, ktoré si spájame s hodovaním, zábavou a dobrým jedlom, ktoré trvá až do Popolcovej stredy.

Vianoce sú za dverami a mnohí z vás hľadajú inšpiráciu čo pripraviť v tento sviatočný čas. Vianoce si spájame s rôznymi dobrotami, ktoré sú neoddeliťeľnou súčasťou štedrovečerného stola, ktoré dotvárajú typickú vianočnú atmosféru. Vône ktoré vychádzajú s kuchyne majú magickú moc. Vynárajú sa nám rôzne spomienky na predchádzajúce sviatky a čas strávený v úzkom rodinnom kruhu. 


Rôzne vianočné zákusky a koláče, klasická kapustnica, vianočný kapor či filé, sú symbolom Vianoc predstavujúci hojnosť a spokojnosť.

Tekvica má aj iné využitie ako dekoračné a nie je len tá jedna oranžová s vyrezanými očami a úsmevom. Sú ich desiatky rôznych druhov. Ich zdravotné benefity sú ďaleko lepšie než svetielko v jej vydlabaných útrobách.

Odkiaľ sa tu vzala tekvica?

Tekvica na pripravená do lahodnej pochutiny na tanieri nie je žiadnou novinkou. Pochutnávali si na nej aj ľudia v minulosti.

Najbližšie dva - tri mesiace nás čakajú horúce dni, preto netreba zabúdať na pitný režim. Ak máte doma v záhradke, či na balkóne svoju úrodu či bylinky, treba ich využiť a pripraviť si čerstvú domácu limonádu. Ak nie na trhu či v obchode si kúpite čerstvé voňavé bylinky a sezónne ovocie či zeleninu.

Takto pripravenou limonádou sa výborne osviežite a doplníte do tela potrebné tekutiny ale i vitamíny.

 

Po zimnom období sa cítite stále unavení a bez energie, hoci už jarné slniečko dávno prebudilo prírodu. Stále sa neviete dostať zo zimnej letargie? Pravdepodobnou príčinou bude konzumácia nie len tých najzdravších potravín počas zimného obdobia.