tekvica

Tekvica má aj iné využitie ako dekoračné a nie je len tá jedna oranžová s vyrezanými očami a úsmevom. Sú ich desiatky rôznych druhov. Ich zdravotné benefity sú ďaleko lepšie než svetielko v jej vydlabaných útrobách.

Odkiaľ sa tu vzala tekvica?

Tekvica na pripravená do lahodnej pochutiny na tanieri nie je žiadnou novinkou. Pochutnávali si na nej aj ľudia v minulosti.

domaca limonada

Najbližšie dva - tri mesiace nás čakajú horúce dni, preto netreba zabúdať na pitný režim. Ak máte doma v záhradke, či na balkóne svoju úrodu či bylinky, treba ich využiť a pripraviť si čerstvú domácu limonádu. Ak nie na trhu či v obchode si kúpite čerstvé voňavé bylinky a sezónne ovocie či zeleninu.

Takto pripravenou limonádou sa výborne osviežite a doplníte do tela potrebné tekutiny ale i vitamíny.

 

rukola s paradajkami

Po zimnom období sa cítite stále unavení a bez energie, hoci už jarné slniečko dávno prebudilo prírodu. Stále sa neviete dostať zo zimnej letargie? Pravdepodobnou príčinou bude konzumácia nie len tých najzdravších potravín počas zimného obdobia.

vajicka

U kresťanov je Veľká noc najväčším sviatkom. Predchádzalo mu štyridsaťdňové obdobie pôstu. 
Veľká noc a pokrmy sa v rôznych regiónoch líšia. Niektoré časti Slovenska majú svoje typické veľkonočné jedlá.
Podaktoré jedlá sa robia výlučne pri príležitosti tohto sviatku.

 

zeler

Očistenie zeleru je o niečo komplikovanejšie. Najskôr si ho očistíme z hrubých nečistôt. Potom  si zelerovú buľvu rozpolíme. Zeler položíme rezom nadol na dosku a šupku postupne pookrajujeme prúžkami zhora nadol. Olúpanú zelerovú buľvu krájame na tenké či hrubé plátky.

karfiolova hlava

Chystáte sa variť zeleninovú polievku do ktorej v chcete použiť karfiol a brokolicu. Poradíme ako jednoducho pripraviť túto surovinu na použitie. Vďaka celoročnej dostupnosti si môžete dopriať jedlá z tejto hlúbovej zeleniny kedykoľvek počas roka.
Pre nízky energetický obsah je táto zelenina vhodná pri rôznych diétach. Množstvo sacharidov a tukov v tejto zelenine je minimálny. To je hlavný dôvod, prečo je to diétna zelenina.

paradajka

Každá gazdinka vie, že pred varením je potrebné pripraviť si pripraviť všetky suroviny potrebné k príprave jedla. Ako si ich však rýchlo a čo najjednoduchšie pripraviť vám teraz skúsime poradiť.

V tomto príspevku sa budeme venovať tým základným surovinám ako paradajky, cibuľa a cesnak