
Jeseň je obdobím, kedy zberáme všetku úrodu z polí. Jednou skvelou zeleninou je aj kapusta. Netreba zabúdať na to že tieto doma vypestované jablká, tekvice, červená repa, kapusta či už biela alebo červená sú plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok, ktoré by sme mali využiť vo svoj prospech.

Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,
kto nemá kožuška zima mu bude.
Ešte sme poriadne nestrávili dobroty z vianočného stola a už môžeme pomýšlať na Veľkú noc. Obdobie medzi týmito dvomi veľkými kresťanskými sviatkami sú fašiangy, ktoré si spájame s hodovaním, zábavou a dobrým jedlom, ktoré trvá až do Popolcovej stredy.

Vianoce sú za dverami a mnohí z vás hľadajú inšpiráciu čo pripraviť v tento sviatočný čas. Vianoce si spájame s rôznymi dobrotami, ktoré sú neoddeliťeľnou súčasťou štedrovečerného stola, ktoré dotvárajú typickú vianočnú atmosféru. Vône ktoré vychádzajú s kuchyne majú magickú moc. Vynárajú sa nám rôzne spomienky na predchádzajúce sviatky a čas strávený v úzkom rodinnom kruhu.