U kresťanov je Veľká noc najväčším sviatkom. Predchádzalo mu štyridsaťdňové obdobie pôstu. 
Veľká noc a pokrmy sa v rôznych regiónoch líšia. Niektoré časti Slovenska majú svoje typické veľkonočné jedlá.
Podaktoré jedlá sa robia výlučne pri príležitosti tohto sviatku.

 

Očistenie zeleru je o niečo komplikovanejšie. Najskôr si ho očistíme z hrubých nečistôt. Potom  si zelerovú buľvu rozpolíme. Zeler položíme rezom nadol na dosku a šupku postupne pookrajujeme prúžkami zhora nadol. Olúpanú zelerovú buľvu krájame na tenké či hrubé plátky.

Chystáte sa variť zeleninovú polievku do ktorej v chcete použiť karfiol a brokolicu. Poradíme ako jednoducho pripraviť túto surovinu na použitie. Vďaka celoročnej dostupnosti si môžete dopriať jedlá z tejto hlúbovej zeleniny kedykoľvek počas roka.
Pre nízky energetický obsah je táto zelenina vhodná pri rôznych diétach. Množstvo sacharidov a tukov v tejto zelenine je minimálny. To je hlavný dôvod, prečo je to diétna zelenina.

Každá gazdinka vie, že pred varením je potrebné pripraviť si pripraviť všetky suroviny potrebné k príprave jedla. Ako si ich však rýchlo a čo najjednoduchšie pripraviť vám teraz skúsime poradiť.

V tomto príspevku sa budeme venovať tým základným surovinám ako paradajky, cibuľa a cesnak