Sezóna špargle je najčastejšie v máji, kedy dorastá do veľkosti, vhodnej na tepelnú úpravu. Ak ste ju ešte nikdy neskúsili, skúste to čím skôr a doprajte si dobroty zo špargle či už vo forme polievok alebo napríklad aj grilovanú.

Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme zistili, čím to je, aj to aké o nej u nás kolujú mýty. Napríklad, že jej hlavným špecifikom nie je jej ostrosť, ako si mnohí myslia, ale hlavne rôznorodosť chutí, ktoré vo finále vytvárajú dokonalú harmóniu.

Ak sa zdravo stravujete, určite ste už natrafili na chia semienka a možno ste ich už aj ochutnali. Hoci nemajú nejakú zvlášť výraznú chuť, ich účinky na naše zdravie sú veľmi priaznivé. V článku vám prezradíme viac nielen o ich účinkoch, ale tiež o ich použití.

Ázia ako obrovský kontinent, na ktorom žijú milióny ľudí, je nevyčerpateľnou studnicou jedál, ktoré vyhovujú aj pravidlám vegetariánstva. Lebo nielen mäsom je človek živý.

S prvými teplejšími slnečnými lúčmi si už každý predstavuje víkend strávený so svojimi blízkymi na záhrade a k tomu samozrejme neodmysliteľnú vôňu grilovaného jedla. Poradíme vám, ako sa správne na grilovaciu sezónu pripraviť, aby vás neprekvapilo nič, čo by vám mohlo pokaziť váš deň.

Čoraz viac sa diskutuje o znečisťovaní našej planéty odpadom. K zníženiu produkovania niektorých druhov odpadu, môže prispieť aj my. Stačí byť trošku viac zodpovedný a myslieť ekologicky.

 

Konvektomat je špeciálne zariadenie, ktoré kombinuje vlastnosti parnej a teplovzdušnej rúry. Prevádzka je riadená elektronicky a je možné nastaviť samostatne teplotu a vlhkosť pri varení a pečení. Výhody konvektomatu sa odrážajú aj na kvalite aj chuti jedla.

V dnešnej uponáhľanej dobe, keď nemáme na nič čas, musíme čoraz viac myslieť na seba a na svoje zdravie. Jedlo a potraviny sú základ zdravia. Preto musíme aj s nimi adekvátne nakladať. Tráviť v kuchyni niekoľko hodín prípravou čerstvého jedla, na to nemá každý z nás dostatok času, preto je dôležité už pripravené pokrmy správne uskladniť.