avokado natierkaOhlásila sa vám nečakaná návšteva? Nezúfajte - pripravte si nátierku a rýchle pohostenie bude na stole.

Ak sa vám nečakane ohlási návšteva a potrebujete rýchlo pripraviť pochúťku na pohostenie, skúste pripraviť nátierku. Je zdravá, chutná a rýchla na prípravu. Navyše, vaši hostia určite ocenia takúto zdravú pochúťku. Nátierky sú napokon výborné či už na rýchlu večeru alebo raňajky.


Avokádová nátierka

Budete potrebovať avokádo, cibuľu, cesnak, paradajku a trochu citrónovej šťavy. Avokádo prekrojte, vyberte kôstku a lyžičkou povyberajte jeho vnútro do misky. Popučte ho pokvapkajte citrónovou šťavou. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a paradajku a všetko pomiešajte. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Dôležité je použiť avokádo, ktoré je mäkké a dá sa ľahko popučiť. Jedlo si výborne dochutíte ak na nátierku pridáte aj špenát či vajíčka natvrdo alebo vo forme praženice.

avokadova natierka


Vajíčková nátierka

Uvarte 6 vajíčok natvrdo a oddeľte bielky a žĺtky. Žĺtky dajte do misky a zmiešajte spolu s nátierkovým maslom, 2 lyžicami majonézy do hladkého krému. Pri miešaní pridávajte soľ a korenie. Bielky nakrájajte nahrubo, pridajte k zmesi a premiešajte.


Bryndzová nátierka

Nachystajte si 125 g bryndze, polievkovú lyžicu smotany na varenie, mletú červenú papriku, cibuľu, čajovú lyžicu masla a soľ. Vymiešajte si bryndzu, maslo, smotanu a pokrájanú cibuľu. Pridajte červenú papriku a dosoľte.

 bryndza natierka


Tvarohová nátierka

Na túto nátierku budete potrebovať tvaroh, trochu masla, mletú papriku, soľ, mleté korenie a jarnú cibuľku. Rozmiešajte tvaroh a maslom dohladka. Nasekajte jasnú cibuľku a pridajte k zmesi. Nátierku dochuťte soľou a korením. Ak pridáte aj papriku, tak tá zafarbí nátierku do červenkastej farby.

autor: redakcia
foto: pexels.com, pixabay.com