Lasane so špenátom
Kategória: 
50 g margarínu, 50 g svetlá zápražka, 500 ml slepačí bujón, 250 ml mlieka, soľ, korenie, muškát, 500 g mrazeného listového špenátu, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, 6 rajčín, 12 plátkov lasaní, 40 g parmezánu

Lasane so špenátom - príprava

    Vývar zo slepačieho bujónu s mliekom privedieme do varu a podľa potreby zahustíme svetlou zápražkou.
    Omáčku osolíme, okoreníme a ochutíme muškátom.
    Rozmrazíme špenát, ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme a speníme na 2 lyžiciach oleja.
    Pridáme špenát a necháme dusiť.
    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
    Rajčiny nakrájame na plátky. Do zapekacej formy nalejeme trocha omáčky.
    Po vrstvách ju plníme lasaňami, špenátom, rajčinami a omáčkou.
    Nakoniec posypeme syrom.
    Formu vložíme do rúry a zapekáme asi 30 minút.
    Po 15 minutách pokvapkáme zvyšným olejom.
Top