Farfalle carbonara - tricolore
Kategória:
400 g cestovín - len talianskej výroby trojfarebné motýľky,
stredná cibuľa nakrájaná na jemno,
strúčik cesnaku,
75 g masla,
1 lyžica oleja,
soľ,
biele korenie,
vegeta,
200 g čerstvých šampińónov,
10 g hladkej múky,
250 ml. šľahačkovej smotany,
čerstvá bazalka
Farfalle carbonara - tricolore - príprava
Postup prípravy: dáme variť osolenú vodu s pridaním oleja, medzi tým očistíme alebo umyjeme hríby a nakrájame na plátky, prípadne na štvrtky, kto má ako rád. Na panvicu dáme maslo s kvapkou oleja a jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Restujeme/opekáme/ pokiaľ cibuľa nie je sklovitá, pridáme hríby, orestujeme, zastriekame bielym vínom, zaprášime múkou, pridáme šľahačku, dochutíme vegetou, bielym korením a soľou podľa vašej chuti a krátko povaríme. Pred koncom varenia pridáme nakrájanú bazalku.
Cestovinu varíme asi 14 minút, cestovina nesmie byť rozvarená.
Uvarenú ocedíme, dobre necháme odkvapkať a zmiešame s horúcou omáčkou.
Servírujeme v horúcom hlbokom tanieri, jedlo zvýrazníme ešte pokrájanou bazalkou po povrchu.
Odporúčaná príloha: rôzne druhy čerstvých šalátov s pridaním drezingov podľa vašej chuti.
Kategória:
400 g cestovín - len talianskej výroby trojfarebné motýľky,
stredná cibuľa nakrájaná na jemno,
strúčik cesnaku,
75 g masla,
1 lyžica oleja,
soľ,
biele korenie,
vegeta,
200 g čerstvých šampińónov,
10 g hladkej múky,
250 ml. šľahačkovej smotany,
čerstvá bazalka
Farfalle carbonara - tricolore - príprava
Postup prípravy: dáme variť osolenú vodu s pridaním oleja, medzi tým očistíme alebo umyjeme hríby a nakrájame na plátky, prípadne na štvrtky, kto má ako rád. Na panvicu dáme maslo s kvapkou oleja a jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Restujeme/opekáme/ pokiaľ cibuľa nie je sklovitá, pridáme hríby, orestujeme, zastriekame bielym vínom, zaprášime múkou, pridáme šľahačku, dochutíme vegetou, bielym korením a soľou podľa vašej chuti a krátko povaríme. Pred koncom varenia pridáme nakrájanú bazalku.
Cestovinu varíme asi 14 minút, cestovina nesmie byť rozvarená.
Uvarenú ocedíme, dobre necháme odkvapkať a zmiešame s horúcou omáčkou.
Servírujeme v horúcom hlbokom tanieri, jedlo zvýrazníme ešte pokrájanou bazalkou po povrchu.
Odporúčaná príloha: rôzne druhy čerstvých šalátov s pridaním drezingov podľa vašej chuti.
Cestovinu varíme asi 14 minút, cestovina nesmie byť rozvarená.
Uvarenú ocedíme, dobre necháme odkvapkať a zmiešame s horúcou omáčkou.
Servírujeme v horúcom hlbokom tanieri, jedlo zvýrazníme ešte pokrájanou bazalkou po povrchu.
Odporúčaná príloha: rôzne druhy čerstvých šalátov s pridaním drezingov podľa vašej chuti.