Rezancový nákyp s feferónkami
Kategória: 
250 g široké rezance, soľ, korenie, tuk na vymastenie formy, 3 feferónky, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 200 g surovej šunky, 6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml hovädzí bujón, 150 g lučiny, 150 ml mlieka, 500 g rajčín, 100 g vykôstkovaných olív, 50 g ementálu, 1 zväzok pažítky

Rezancový nákyp s feferónkami - príprava

    Široké rezance uvaríme v osolenej vody podľa návodu.
    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
    Na omáčku: jemne nasekáme ošúpanú cibuľu a cesnak, speníme na rozohriatom oleji a poprášime múkou.
    Podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu a povaríme. Primiešame krémový syr rozmiešaný v mlieku, osolíme a okoreníme. Krátko povaríme.
    Umyté feferónky a ošúpané rajčiny zbavíme semien.
    Šunku nakrájame na rezance.
    Rezance premiešame s kolieskami feferónok, rozštvrtenými olivami, kockami rajčín, šunkou a 2 lyžicami nastrúhaného syra.
    Zmesou naplníme vymastenú zapekaciu formu, prelejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.
    Zapekáme asi 40 minút.
    Podávame posypané nahrubo nasekanou pažítkou.
Top