Delikátne cestoviny
Kategória: 
400 g bezvaječných cestovín /rúrky/ 2 väčšie cibule, 5 cesnaku, 7 lyžíc olivového oleja, 2 bujon /bazalka-tymián/, 2 lyžice sušeného oregána, 1 balenie olív /cca 100 g/ nakrájaných na kolieska, 10 nožičiek krabieho mäsa, 2 lyžice solamylu, 200 ml sladkej smotany, 100 ml vody

Delikátne cestoviny - príprava

    Na olivovom oleji rozpustíme 2 bujóny, pridáme cibuľu nakrájanú na prúžky a roztlačený cesnak
    dusíme cca 5-7 min,a treba podlejeme trochou vody
    Pridáme na kolieska nakrájané krabie tyčinky a olivy, dusíme ďalších 7 min
    Smotanu s vodou a solamylom rozmiešame v hrnčeku a pridáme k ostatným surovinám do panvice, miešame kým nám omáčka nezhustne
    Hotovú omáčku nalejeme na uvarené cestoviny a posypeme 2 PL oregana, alebo posypať rozdrobeným Niva syrom
Top