Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou
Kategória: 
špagety, 250 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 150 ml hubového alebo zeleninového vývaru z kocky, 150 g eidamu, 200 g prerastenej oravskej slaninky, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, nasekaná petržlenová vňať

Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou - príprava

    Špagety uvaríme podľa návodu.
    Omáčka: Na kocky pokrájanú oravskú slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
    Krátko pred jej dokončením pridáme na plátky pokrájaný cesnak a ešte chvíľu spolu opekáme.
    Slaninku s cesnakom vyberieme a udržujeme teplé.
    Do výpeku dáme lyžicu hladkej múky, zalejeme vývarom, rozvaríme a prilejeme sladkú smotanu.
    Postupne pridávame postrúhaný syr a varíme až kým sa nerozpustí. Ochutíme korením, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
    Na špagety dáme omáčku a posypeme opraženou slaninkou s cesnakom.
    Slaninku s cesnakom môžme aj zmiešať spolu s hotovou omáčkou.
Top