Amur v pikantnom pivnom cestíčku
by spravca
Ľahký
Celkom lacný
Kategória:
Ryby, morské príšerky
Po tejto pochúťke sa budú oblizovať aj najväčší labužníci.
Ingrediencie
Pre
4
Osoba(y)
Suroviny
1
ks
amur alebo kapor
1
ks
vajce
1
dcl
svetlého piva
1
lyžica
sladkej papriky
1
lyžička
štipľavej papriky alebo chilli
1
lyžička
rozmarínu
1
lyžička
rasce
soľ
1
lyžica
olivového oleja
1
lyžica
solamylu na mäso
3
lyžice
hladkej múky
Amur v pikantnom pivnom cestíčku - príprava
Amura zbavíme šupín a nakrájame na silné podkovy s hrúbkou približne 3 cm. Pripravíme si pivné cestíčko.
Všetky ingrediencie dobre rozmiešame metličkou tak, aby sa vytvorila hustejšia zmes. V prípade potreby pridáme múku navyše.
Podkovy z amura dobre osušíme, trochu osolíme, poprášime hladkou múkou a naložíme do cestíčka. Môžeme nechať odležať, ale nie je to nutné.
Upečieme na rozpálenom oleji.
Top
×
Please login to use this feature