Boloňské špagety
Veľmi ľahký
Lacný
Varenie
Kategória: 

Recept na rýchle a chutne pripravené bolonské špagety.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 0.5 kg mleté bravčové alebo hovädzie mäso
  • 1 balenie špagety
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 1 konzerva paradajky
  • 1 ks koreniny, soľ, červená paprika, korenie, oregáno
  • 200 g strúhaný syr
  • 2 dcl olivový olej
  • 1 štipka masla do cestovin
  • 2 lyž. cukru

Boloňské špagety - príprava

  1. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a chvíľočku restujeme.
  2. K zelenine pridáme mleté mäso a restujeme tak dlho, dokiaľ nebude mäso takmer hotové. Mäso dochutíme, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, nasekané oregano. Zalejeme paradajkami v plechovke, dochutíme cukrom, korením na špagety a ešte štipkou soli a korenia. Môžeme podľa chuti ešte pridať oregano a pretlačený cesnak.
  3. Uvarené špagety (podľa návodu na obale) nikdy nepreplachujeme vodou! Len scedíme, pokvapkáme olejom alebo troškou masla a premiešame.
  4. Hotovú boloňskú omáčku podávame s uvarenými špagetami, posypeme nastrúhaným eidamom alebo parmezánom, ozdobíme lístkami oregana a jemne pokvapkáme olivovým olejom.

Názory

5
streda, 10. október 2018
Vľavo je spomenuté 0,5kg mletého mäsa. Odporúčam použiť radšej hovädzie, sú chutnejšie.
- Majo
1
streda, 23. november 2016
v zozname surovin chyba mlete maso :)
- Dadika

Pridajte názor

(5/5)
Top