Koložvárska kapusta
Kategória:
400 g bravčového mäsa,
200 ml kyslej smotany,
400 g ryže,
400 g kyslej kapusty,
50 g cibule,
cesnak,
60 g masti,
rasca,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
soľ
Koložvárska kapusta - príprava
Pomleté mäso pridáme na nakrájanú cibuľu, ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou.
Posolíme,pridáme roztlačený cesnak, korenie a rascu, chvíľku podusíme.
Kapustu podlejeme vodou a dusíme.
Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa.
Končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Takto nachystaný pekáč, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.
Podobné recepty
Kategória:
400 g bravčového mäsa,
200 ml kyslej smotany,
400 g ryže,
400 g kyslej kapusty,
50 g cibule,
cesnak,
60 g masti,
rasca,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
soľ
Koložvárska kapusta - príprava
Pomleté mäso pridáme na nakrájanú cibuľu, ktorú sme spenili na masti s červenou paprikou.
Posolíme,pridáme roztlačený cesnak, korenie a rascu, chvíľku podusíme.
Kapustu podlejeme vodou a dusíme.
Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa.
Končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Takto nachystaný pekáč, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.
Posolíme,pridáme roztlačený cesnak, korenie a rascu, chvíľku podusíme.
Kapustu podlejeme vodou a dusíme.
Ryžu opražíme na masti, osolíme, podlejeme vodou a dusíme.
Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa.
Končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Takto nachystaný pekáč, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.