Fazuľa po sečuánsky
Kategória: 
200 – 250 g hnedej fazule, 4 čierne huby (alebo sušené dubáky namočené vo vode), 2 póry, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 5 lyžíc sójovej omáčky, viazanička petržlenovej vňate, šálka mäsového vývaru, 1 mrkva, olej, soľ

Fazuľa po sečuánsky - príprava

    Prebratú, umytú fazuľu necháme cez noc vo vode.
    Vodu osolíme a za 30 – 40 minút je fazuľa uvarená do mäkka. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, pridáme huby a na rezance nastrúhanú mrkvu.
    Chvíľu podusíme, pridáme sójovú omáčku, podlejeme vývarom, okoreníme a pridáme pór nakrájaný na kolieska.
    Fazuľu premiešame s ostatnou zeleninou a ešte malú chvíľu podusíme.
    Podávame s pečivom a miešaným zeleninovým šalátom.
Top