Jednohubky - tiramisu
Kategória:
2 veľké balíky okrúhlych piškót, 250 ml presso kávy, 4 ČL rumu, mandľová aróma, 500 g syra Lučina, 4 PL preosiateho práškového cukru, 250 ml vyšľahanej šľahačky, 10 PL vaječného likéru, kakao na posypanie, špáradlá, papierové ozdobné košíčky
Jednohubky - tiramisu - príprava
Uvaríme silné presso, pridáme rum a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať dosť času na vychladnutie.
Do misy dáme Lučinu, práškový cukor a vaječný likér a všetko dobre vymiešame.
Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.
Postavíme ich tesne vedľa seba a pokvapkáme polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany.
Potom ich otočíme na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme do uzatvárateľnej krabice, tesne vedľa seba a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.
Podobné recepty
Kategória:
2 veľké balíky okrúhlych piškót, 250 ml presso kávy, 4 ČL rumu, mandľová aróma, 500 g syra Lučina, 4 PL preosiateho práškového cukru, 250 ml vyšľahanej šľahačky, 10 PL vaječného likéru, kakao na posypanie, špáradlá, papierové ozdobné košíčky
Jednohubky - tiramisu - príprava
Uvaríme silné presso, pridáme rum a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať dosť času na vychladnutie.
Do misy dáme Lučinu, práškový cukor a vaječný likér a všetko dobre vymiešame.
Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.
Postavíme ich tesne vedľa seba a pokvapkáme polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany.
Potom ich otočíme na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme do uzatvárateľnej krabice, tesne vedľa seba a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.
Do misy dáme Lučinu, práškový cukor a vaječný likér a všetko dobre vymiešame.
Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.
Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.
Postavíme ich tesne vedľa seba a pokvapkáme polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany.
Potom ich otočíme na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme do uzatvárateľnej krabice, tesne vedľa seba a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod.