Bublanina
Príprava

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Cesto

  • 5 ks vajec
  • 20 dkg kryšt. cukru
  • 2 dcl oleja
  • 2 dcl vody
  • 25 dkg výberovej múky
  • 0.5 prášku do pečiva
  • ovocie podľa vlastného výberu

Bublanina - príprava

    Zoberieme si dve misy. Do prvej misy dáme žĺtka a do druhej misy dáme bielka. Ku žĺtkam pridáme 20 dkg kryšt. cukru a miešame, až kým nemáme zmes. Potom z bielok vytrepeme ľahučkú bielu penu.
    Ku zmesi zo žĺtok a cukru pridáme 1 dcl vody, 1 dcl oleja a polovicu z múky. Miešame, pokiaľ navrchu nie sú žiadne hrudky z múky a následne pridáme zvyšný 1 dcl vody a 1 dcl oleja. Taktiež pridáme zvyšnú múku a 1/2 prášku do pečiva. Všetko miešame až kým nezmiznú biele hrudky z múky. Pridáme sneh a miešame.
    Všetko vylejeme na plech, ktorý máme vopred namastený a posypaný múkou. Keď bude naliaty všade ho rozotrieme, pridáme ovocie podľa vlastného výberu a dáme do rúry nech sa koláčik pečie.
Top