Bravčová panenka je kvalitné a veľmi chutné mäso. Doma zbožňujeme tento recept, preto som sa rozhodla ho uverejniť.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
800g bravčovej panenky
soľ, čierne korenie
100 g anglickej slaniny
olivový olej
200 g fazuľové struky alebo baby karotky
10 g hladkej múky
200 ml vody
100 ml bieleho vína
1 ks Natur bujón hovädzí
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku - príprava
Z mäsa nakrájame kúsky, ktoré jemne osolíme a okoreníme a po obvode zabalíme do anglickej slaniny. Spojíme špáradlom, aby slanina dobre držala. Na rozohriatom oleji opečieme do zlatista. Mäso vyberieme a vložíme do zapekacej misy. Zvyšnú šťavu zaprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme vodou a vínom. Pridáme bujón a zelené fazuľové struky a privedieme do varu. Prelejeme cez mäso do zapekacej misy a vložíme pod gril vyhriaty na 250 °C. Zapekáme asi 8 minút, servírujeme so zemiakovými mesiačikmi ktoré môžeme posypať petržlenovou vňaťou.