Tagliatelle s hubovou omáčkou
Kategória: 
200 g cestovín Tagliatelle (široké talianske rezance), soľ, 1 lyžička oleja, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička masla, 2 cibule, 250 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, 1 lyžica hladkej múky, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, 1 dl bieleho vína, štipka šafranu

Tagliatelle s hubovou omáčkou - príprava

    Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody, scedíme a necháme na site odkvapkať.
    Na olivovom oleji a masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané čerstvé huby a za stáleho miešania opražíme.
    Pridáme hladkú múku, premiešame, zalejeme mliekom, vo víne rozšľahanými žĺtkami a za stáleho miešania povaríme. Teplotu znížime a necháme ešte 5 minút variť.
    Ochutíme mletým čiernym korením, šafranom a podávame s cestovinou.
Top