Farfalle (mašličky) s teľacím mäsom
Kategória: 
200 g uvarených cestovín, 400 g teľacieho mäsa, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička masla, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g kuriatok, 1,5 dl mäsového vývaru, 1 dl bieleho vína, 100 g mäkkého syra, 50 g plesňového syra, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská omáčka, 1 lyžica hladkej múky, pažítka

Farfalle (mašličky) s teľacím mäsom - príprava

    Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom premiešame a uložíme na teplom mieste.
    Na olivovom oleji opražíme na kocky pokrájané mäso, jemne osolíme, vyberieme a odložíme.
    Do výpeku pridáme maslo, pokrájané huby, nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme.
    Zapražíme múkou, podlejeme vínom, zalejeme vývarom a
    za stáleho miešania povaríme.
    Pridáme mäkký a plesňový syr, mäso, osolíme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a za stáleho miešania varíme
    na miernom ohni, kým sa syr nerozpustí.
    Špagety rozdelíme na taniere, polejeme mäsom s omáčkou a posypeme pokrájanou pažítkou.
Top