Jesenné lasagne
Kategória: 
500 g lasagní , 800 g čerstvých húb , 400 ml omáčky, olivový olej , maslo , soľ , čierne mleté korenie , postrúhaný parmezán Omáčka: 600 ml mlieka , 2 PL maizeny , 2 PL masla , soľ , strúhaný muškátový oriešok , čierne mleté korenie , 200 ml smotany na varenie , 80 g postrúhaného syra

Jesenné lasagne - príprava

    Pripravíme si omáčku.
    Maizenu rozmiešame s troškou mlieka na hladký krém bez hrčiek.
    Krém zmiešame so zvyškom mlieka, soľou, korením
    a muškátovým orieškom.
    V hrnci roztopíme maslo a zalejeme ho pripravenou omáčkou.
    Za stáleho miešania všetko povaríme 3 minúty.
    Omáčku necháme trošku vychladnúť, potom do nej vmiešame smotanu a postrúhaný syr.
    Podľa chuti osolíme a okoreníme.
    Očistené huby pokrájame na plátky a opečieme ich
    na olivovom oleji domäkka, dochutíme soľou.
    Zapekaciu misku vymastíme maslom.
    Dno polejeme trochou pripravenej omáčky a uložíme na ňu prvú vrstvu cestovín.
    Na každú vrstvu cestovín rozdelíme časť húb a salsy tak, aby každá vrstva bola ňou pokrytá, ale neplávala v nej.
    Poslednú vrstvu lasagní polejeme iba salsou a bohato posypeme postrúhaným parmezánom.
    Na zvýraznenie chuti môžeme na vrchnú vrstvu rozdeliť i pár maslových vločiek.
    Pripravené lasagne pečieme približne 25 až 35 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
    Hotové cestoviny vyberieme a necháme aspoň 10 minút odstáť, kým ich budeme krájať.
Top