400 g cestovinových mušličiek,
400 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu ,
50 g masla ,
250 ml šľahačky alebo smotany na varenie ,
muškátový oriešok ,
postrúhaný syr ,
soľ ,
čierne mleté korenie
Špenátové mušličky - príprava
Čerstvý špenát krátko povaríme a nahrubo rozmixujeme. Mrazený špenát necháme chvíľu zmäknúť, ale s jeho prípravou nie sú ťažkosti ani keď je zmrazený. Pôsobením tepla priamo na panvici rýchlo získava krémovú konzistenciu.
Na panvici rozpustíme maslo a špenát na ňom podusíme. Teplotu znížime na minimum a pridáme smotanu alebo šľahačku.
Zmes dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Dve lyžice zmiešame s uvarenými a precedenými cestovinami, zvyšok rozdelíme na jednotlivé porcie.
Horúce cestoviny pred podávaním posypeme postrúhaným syrom