Špagety
Kategória: 
600 g špagiet, 120 g slaninky pokrájanej na kocky , olivový olej , 6 žĺtkov , 150 g najemno postrúhaného parmezánu , soľ , čierne mleté korenie

Špagety - príprava

    V dostatočnom množstve vody uvaríme špagety.
    Slaninku pokrájame na čo najmenšie kocky a pri najnižšej teplote ich opekáme na teflónovej panvici.
    Špagety uvarené zlejeme a ešte horúce ich v hrnci pri najnižšej teplote zmiešame s opečenými kockami slaninky
    a postrúhaným syrom.
    Pôsobením tepla, horúcich kociek slaninky a rozpusteného syra špagety ešte zmäknú, preto ich radšej zlievame tvrdšie, aby nezostali mazľavé.
    Žĺtky rozšľaháme s trochou soli.
    Hrniec so špagetami odstavíme, hneď primiešame rozšľahané žĺtky, ktoré sa vzhľadom na vysokú teplotu špagiet na nich akoby sa dovarili.
    Dochutíme soľou, korením a hneď podávame
Top