Baklažánová musaka
Kategória:
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálku miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky cesnaku, soľ, oregano, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na varenie, mletú červenú papriku, vegetu, 2 ČL rastlinného tuku.
Baklažánová musaka - príprava
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatom oleji krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkká.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oreganom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Podobné recepty
Kategória:
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálku miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky cesnaku, soľ, oregano, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na varenie, mletú červenú papriku, vegetu, 2 ČL rastlinného tuku.
Baklažánová musaka - príprava
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatom oleji krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkká.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oreganom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oreganom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.