Chrumkavé rezance so zeleninou
Kategória: 
25 g malých šampiňónov, 6 jarných cibuliek, 125 g očistenej červenej papriky, 50 g zeleru, 225 g tenkých vaječných rezancov, 30 ml oleja , 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, 125 g narezaných hráškových strukov, 10 ml svetlej sójovej omáčky, 30 ml tmavej sójovej omáčky, 10 ml cukru, 45 ml ryžového vína alebo suchého sherry, 300 ml zeleninového vývaru, 10 ml múky a 10 ml vody.

Chrumkavé rezance so zeleninou - príprava

    Pokrájame šampiňóny, cibuľku a červenú papriku a na dlhé rezance nastrúhame zeler.
    Uvaríme cestovinu, scedíme a odložíme bokom.
    Na veľkej teflónovej panvici zohrejeme čajovú lyžičku oleja a pridáme scedené rezance.
    Pritlačíme ich čo najviac, bez miešania na dno panvice.
    Na malom ohni ich 10 až 15 minút opečieme do zlatista, potom už rezancovú placku, prevrátime a opečieme aj
    z druhej strany.
    Ak treba, pridáme olej alebo vodu, aby si rezance zachovali vlhkosť.
    Zatiaľ na zvyšnom oleji prehrejeme cesnak, pridáme zeler, huby a papriku a rýchlo opražíme asi 3 minúty.
    Pridáme hrachové strúčky a cibuľku a opražíme ďalšie
    2 minúty.
    Zmes ochutíme sójovými omáčkami, cukrom a sherry, zalejeme vývarom a tak privedieme do varu.
    Múku zmiešame s vodou na kašu a pridáme k zeleninovej zmesi.
    Prehrejeme asi 4 minúty, kým zátrepka nezhustne.
    Opečené rezance dáme na veľký tanier a navrch poukladáme zeleninovú zmes.
    Podávame horúce, poliate čili omáčkou.
Top