Zajac na horčici
Kategória:
1 vypitvaného a očisteného zajaca,
1 pohár francúzskej dionskej horčice,
5 polievkových lyžíc oleja,
1 veľkú cibuľu,
niekoľko strúčikov cesnaku,
trochu sušeného tymianu,
soľ,
mleté čierne korenie,
250 ml kyslej smotany,
2 dl bieleho vína
Zajac na horčici - príprava
Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme.
Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá.
Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vínom.
Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián.
Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
Ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime.
Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka.
Udusené mäso vyberieme z pekáča, do omáčky vmiešame kyslú smotanu.
Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi – hranolčekmi.
Podobné recepty
Kategória:
1 vypitvaného a očisteného zajaca,
1 pohár francúzskej dionskej horčice,
5 polievkových lyžíc oleja,
1 veľkú cibuľu,
niekoľko strúčikov cesnaku,
trochu sušeného tymianu,
soľ,
mleté čierne korenie,
250 ml kyslej smotany,
2 dl bieleho vína
Zajac na horčici - príprava
Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme.
Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá.
Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vínom.
Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián.
Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
Ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime.
Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka.
Udusené mäso vyberieme z pekáča, do omáčky vmiešame kyslú smotanu.
Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi – hranolčekmi.
Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá.
Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vínom.
Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián.
Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
Ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime.
Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka.
Udusené mäso vyberieme z pekáča, do omáčky vmiešame kyslú smotanu.
Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi – hranolčekmi.