Zemplínsky rezancový koch
Kategória: 
500 g širokých rezancov, soľ, 50 g masla, 50 g cukru, 3 žĺtky, vanilkový cukor, 3 bielky na sneh. Prvá plnka: 100 g mäkké tvarohu, 30 g cukru, 1 žĺtok. Druhá plnka: 3 lyžice slivkového lekváru, lyžička rumu. Tretia plnka: 60 g orechov, 30 g práškového cukru. 20 g masla na formu.

Zemplínsky rezancový koch - príprava

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. V miske vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame žĺtky, vanilkový cukor a rezance. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame. Vymastenú formu naplníme štvrtinou rezancov a na ne dáme tvaroh rozmiešaný s cukrom a žĺtkom. Dáme ďalšiu štvrtinu rezancov, potrieme pripraveným slivkovým lekvárom. Opäť rezance, posypeme osladenými zomletými orechmi. zakončíme rezancami. Pečieme v mierne zohriatej rúre asi 45 minút.
Top