Trojo cestovín a trojo omáčok
Kategória: 
Trojo talianskych cestovín: 1. farfalle (motýliky), 2. tortelliny algutro for maggi (špenátové cestoviny), 3. tagliatelle o tagliollini al funghi (cestoviny plnené mäsom). Na omáčky: 1. Olúpané rajčiaky, bazalku, cesnak pokrájaný na plátky, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej, slepačí bujón. 2. Huby (najlepšie dubáky), instantnú hubovú polievku, sladkú smotanu, menšiu cibuľu, olej. 3. hermelín, nivu, tavený syr, mleté biele korenie, olej, sladkú smotanu a parmezán ku všetkým trom omáčkam.

Trojo cestovín a trojo omáčok - príprava

    Cestoviny uvaríme podľa návodu, prepláchneme studenou vodou a odložíme do tepla. 1. Omáčka: na olivovom oleji speníme na plátky pokrájaný cesnak, pridáme olúpané paradajky. Dusíme do zhustnutia. Pridáme bazalku, trochu bujónu a zasa za stáleho miešania dusíme, okoreníme a podľa chuti osolíme. 2. omáčka: na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané huby a dusíme, Zahustíme instantnou hubovou polievkou a zjemníme smotanou. 3. Omáčka: syry pokrájame a miešame s horúcou vodou do rozpustenia. V prípade potreby prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou. Na tanier položíme všetky tri druhy cestovín poliate omáčkou a posypané strúhaným parmezánom.
Top