1,1/2 kg prerasteného bravčového bôčika ,
250 g sladkej smotany ,
150 g šunkovej salámy ,
7 vajec,
2 kapie (môžu byť i sterilizované),
štipka postrúhaného muškátového orieška ,
petržlenová vňať ,
olej ,
1 lyžička vegety ,
1 lyžička soli
Bôčiková roláda - príprava
Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu a soľ.
Celú hmotu dobre prepracujeme a uložíme na 24 hodín do chladničky.
Na druhý deň rozotrieme mäsovú hmotu na igelitovú fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu a praženicu.
Tú pripravíme z vajec, soli a oleja.
Primiešame na kúsky pokrájanú kapiu a poseka nú petržlenovú vňať.
Pomocou igelitovej fólie zvinieme celú hmotu do rolády a preložíme do pekáča.
Na dno môžeme položiť alobal.