Ježkovia s tajomstvom
250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 4 vajcia, 100 g šampiňónov, 50 g masla, 1 cibuľa, lyžička petržlenovej vňate, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ, pár špagieť

Ježkovia s tajomstvom - príprava

    Mleté mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
    Vajcia uvaríme natvrdo.
    Očistené šampiňóny opražíme na masle s posekanou cibuľou.
    Uvarené a olúpané vajcia rozrežeme po dĺžke na polovicu.
    Z vajec vyberieme žĺtok, vzniknuté jamky vyplníme opraženými šampiňónmi a polovice vajec spojíme.
    Vajcia obalíme mletým mäsom.
    Na jednej strane vyformujeme papuľku ježka, oči a nos vytvoríme z celého čierneho korenia, namiesto pichliačov použijeme neuvarené cestoviny.
    Pripravených ježkov dáme na pomastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme, až kým mäso nie je hotové.
    Cestoviny sa dajú tiež konzumovať.
Top