Ježkovia s tajomstvom
Kategória:
250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa,
4 vajcia,
100 g šampiňónov,
50 g masla,
1 cibuľa,
lyžička petržlenovej vňate,
celé čierne korenie,
mleté čierne korenie,
soľ,
pár špagieť
Ježkovia s tajomstvom - príprava
Mleté mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vajcia uvaríme natvrdo.
Očistené šampiňóny opražíme na masle s posekanou cibuľou.
Uvarené a olúpané vajcia rozrežeme po dĺžke na polovicu.
Z vajec vyberieme žĺtok, vzniknuté jamky vyplníme opraženými šampiňónmi a polovice vajec spojíme.
Vajcia obalíme mletým mäsom.
Na jednej strane vyformujeme papuľku ježka, oči a nos vytvoríme z celého čierneho korenia, namiesto pichliačov použijeme neuvarené cestoviny.
Pripravených ježkov dáme na pomastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme, až kým mäso nie je hotové.
Cestoviny sa dajú tiež konzumovať.
Kategória:
250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa,
4 vajcia,
100 g šampiňónov,
50 g masla,
1 cibuľa,
lyžička petržlenovej vňate,
celé čierne korenie,
mleté čierne korenie,
soľ,
pár špagieť
Ježkovia s tajomstvom - príprava
Mleté mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vajcia uvaríme natvrdo.
Očistené šampiňóny opražíme na masle s posekanou cibuľou.
Uvarené a olúpané vajcia rozrežeme po dĺžke na polovicu.
Z vajec vyberieme žĺtok, vzniknuté jamky vyplníme opraženými šampiňónmi a polovice vajec spojíme.
Vajcia obalíme mletým mäsom.
Na jednej strane vyformujeme papuľku ježka, oči a nos vytvoríme z celého čierneho korenia, namiesto pichliačov použijeme neuvarené cestoviny.
Pripravených ježkov dáme na pomastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme, až kým mäso nie je hotové.
Cestoviny sa dajú tiež konzumovať.
Vajcia uvaríme natvrdo.
Očistené šampiňóny opražíme na masle s posekanou cibuľou.
Uvarené a olúpané vajcia rozrežeme po dĺžke na polovicu.
Z vajec vyberieme žĺtok, vzniknuté jamky vyplníme opraženými šampiňónmi a polovice vajec spojíme.
Vajcia obalíme mletým mäsom.
Na jednej strane vyformujeme papuľku ježka, oči a nos vytvoríme z celého čierneho korenia, namiesto pichliačov použijeme neuvarené cestoviny.
Pripravených ježkov dáme na pomastený plech, zakryjeme alobalom a pečieme, až kým mäso nie je hotové.
Cestoviny sa dajú tiež konzumovať.