Žemle podľa lesnej žienky
Kategória: 
600 g očistených čerstvých húb, 60 g masla, 1 väčšia cibuľa, 2 celé vajcia, postrúhaný syr ementál na posypanie, strúhanka, tuk na plech, 8 žemlí, rozpustené maslo

Žemle podľa lesnej žienky - príprava

    Zo žemlí odkrojíme vršok a vydlabeme stred.
    Vnútro vydlabaných žemlí vymažeme maslom.
    Huby najemno rozsekáme.
    V hrnci rozohrejeme maslo a v ňom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
    K nej pridáme rozsekané huby, osolíme, okoreníme a domäkka udusíme.
    Do dusených húb zamiešame vajce a naplníme nimi vrchovato pripravené žemle.
    Povrch posypeme strúhankou, nastrúhaným ementálom, pokropíme rozpusteným maslom a na pomastenom plechu
    v horúcej rúre asi 10 až 15 minút zapekáme.
    Podávame teplé.

Podobné recepty

Top