Bábovka s orechmi
6 vajec, 300 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150 ml oleja, 150 ml vlažnej vody, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, za hrsť posekaných orechov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice kakaa, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Bábovka s orechmi - príprava

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pomaly pridávame olej, vlažnú vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame
    do cesta.
    Pridáme posekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme
    do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a posypeme polovicou umytých hrozienok.
    Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a vylejeme
    do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy.
    Pridáme ostatné hrozienka.
    Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie, a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
Top