Cestoviny so špenátovou omáčkou
Kategória: 
1 mrazený špenátový pretlak (400 g), 2 cibule , 3 lyžice oleja, 1 lyžička masla, 1 lyžica hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 1 tavený syr v črievku , 100 ml mlieka na zriedenie, 2–3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 150 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté biele korenie , soľ

Cestoviny so špenátovou omáčkou - príprava

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
    Omáčka: Špenát necháme rozmraziť.
    Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na oleji podusíme domäkka.
    Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo.
    Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme.
    Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak
    a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr.
    Podľa potreby hmotu zriedime mliekom.
    Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
    Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
    Podávame posypané strúhaným syrom.
Top