Čokoládové lanýžky
200 g čokolády na varenie, 50 ml smotany na šľahanie, 50 g masla,50 g mandľových lupienkov, 20 g kryštálového cukru

Čokoládové lanýžky - príprava

    Mandľové lupienky jemne opražíme na panvici bez tuku. Pridáme cukor, premiešame a necháme ho i s mandľami skaramelizovať. rnDáme si pozor, aby sme to neprehnali, karamel stačí, aby bol svetlo hnedý.rnČokoládu sa smotanou dáme do kovovej misky a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme.rnPotom misku vyberieme a postupne vmiešavame zmäknuté maslo, až je hmota hladká a maslo spojené s čokoládou. rnPridáme skaramelizované mandle a opäť premiešame.rnHotovú hmotu necháme v chlade zhustnúť. rnPotom z nej vytvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kakaovom prášku a odložíme do plechovej krabice.
Top