Brokolicový (zeleninový) koláč
Kategória:
375 g múky, 1 balenie droždia, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 500 g brokolice, 200 g oravskej slaniny, 500 g mrkvy, 2 kusy feniklu, 1 pór, 1 kaleráb, 400 g mlieka, 200 g koreneného taveného syra, 6 vajec, mleté biele korenie, muškátový oriešok, tuk a múku do formy, 100 g strúhaného syra.
Brokolicový (zeleninový) koláč - príprava
Do misky preosejeme múku a droždie.
Pridáme 2 dl vlažnej vody, olej a 1 ,5 lyžičky soli a vymiešame hladké cesto.
Zakryjeme a necháme asi 30 minút kysnúť.
Zatiaľ nakrájame slaninu na malé kocky, rozpálime v rajničke a odstavíme.
Očistenú mrkvu a nakrájame na plátky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky a odstránime listy.
Stopku ružičiek olúpeme a všetko umyjeme.
Fenikel zbavíme drevnatých a zvädnutých častí, hlavičky umyjeme a nakrájame na plátky.
Pór zbavíme zvädnutých listov, nakrájame na kolieska a preperieme.
Olúpeme kaleráb a nakrájame ho na kolieska a tak rozštvrtíme.
Zeleninu sparíme v dostatočnom množstve vody, potom prudko schladíme a necháme odkvapkať.
Ohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom tavený syr a schladíme až bude zmes vlažná.
Pridáme slaninu a vajce, všetko premiešame a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Cesto znovu premiešame.
Plech ľahko vymastíme a posypeme ho múkou, vyvaľkáme na ňom cesto, okraje vytiahneme.
Na cesto dáme pripravenú zeleninu a prelejeme mliečnou zmesou.
Plech zakryjeme alobalom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 45 minút, odstránime alobal a koláč posypeme strúhaným syrom.
Kategória:
375 g múky, 1 balenie droždia, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 500 g brokolice, 200 g oravskej slaniny, 500 g mrkvy, 2 kusy feniklu, 1 pór, 1 kaleráb, 400 g mlieka, 200 g koreneného taveného syra, 6 vajec, mleté biele korenie, muškátový oriešok, tuk a múku do formy, 100 g strúhaného syra.
Brokolicový (zeleninový) koláč - príprava
Do misky preosejeme múku a droždie.
Pridáme 2 dl vlažnej vody, olej a 1 ,5 lyžičky soli a vymiešame hladké cesto.
Zakryjeme a necháme asi 30 minút kysnúť.
Zatiaľ nakrájame slaninu na malé kocky, rozpálime v rajničke a odstavíme.
Očistenú mrkvu a nakrájame na plátky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky a odstránime listy.
Stopku ružičiek olúpeme a všetko umyjeme.
Fenikel zbavíme drevnatých a zvädnutých častí, hlavičky umyjeme a nakrájame na plátky.
Pór zbavíme zvädnutých listov, nakrájame na kolieska a preperieme.
Olúpeme kaleráb a nakrájame ho na kolieska a tak rozštvrtíme.
Zeleninu sparíme v dostatočnom množstve vody, potom prudko schladíme a necháme odkvapkať.
Ohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom tavený syr a schladíme až bude zmes vlažná.
Pridáme slaninu a vajce, všetko premiešame a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Cesto znovu premiešame.
Plech ľahko vymastíme a posypeme ho múkou, vyvaľkáme na ňom cesto, okraje vytiahneme.
Na cesto dáme pripravenú zeleninu a prelejeme mliečnou zmesou.
Plech zakryjeme alobalom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 45 minút, odstránime alobal a koláč posypeme strúhaným syrom.
Pridáme 2 dl vlažnej vody, olej a 1 ,5 lyžičky soli a vymiešame hladké cesto.
Zakryjeme a necháme asi 30 minút kysnúť.
Zatiaľ nakrájame slaninu na malé kocky, rozpálime v rajničke a odstavíme.
Očistenú mrkvu a nakrájame na plátky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky a odstránime listy.
Stopku ružičiek olúpeme a všetko umyjeme.
Fenikel zbavíme drevnatých a zvädnutých častí, hlavičky umyjeme a nakrájame na plátky.
Pór zbavíme zvädnutých listov, nakrájame na kolieska a preperieme.
Olúpeme kaleráb a nakrájame ho na kolieska a tak rozštvrtíme.
Zeleninu sparíme v dostatočnom množstve vody, potom prudko schladíme a necháme odkvapkať.
Ohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom tavený syr a schladíme až bude zmes vlažná.
Pridáme slaninu a vajce, všetko premiešame a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Cesto znovu premiešame.
Plech ľahko vymastíme a posypeme ho múkou, vyvaľkáme na ňom cesto, okraje vytiahneme.
Na cesto dáme pripravenú zeleninu a prelejeme mliečnou zmesou.
Plech zakryjeme alobalom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 45 minút, odstránime alobal a koláč posypeme strúhaným syrom.