ZAPEČENÝ CESTOVINOVÝ MAZEC
Kategória: 
cestoviny (akékoľvek) počet si určite sami,mleté mäso(1/2 hoväzieho,1/2 bravčového )na jeden balíček cestovín, pol kila, 1 čertovská omáčka, 1 cigánska omáčka, šľahačka, korenie, soľ, bazalka, cesnak, cibule, syr na strúhanie.

ZAPEČENÝ CESTOVINOVÝ MAZEC - príprava

    Dáme variť cestoviny do vriacej osolené vody s kvapkou oleje.
    Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku.
    Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme ,nesmie nám zhnednúť.
    Potom pridáme, mleté mäso - osmažíme.
    Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo.
    Potom vylejeme opatrne zbytok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (môžeme nahradiť i šúpanými paradajkami, pokiaľ chystáte pre ty najmenšie) a nakoniec prilejeme šľahačku.

    Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky nebo pekáča.
    Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút sprudka zapiecť, dopredu dobre vyhriatej rúry.
    Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.
Top