Na prípravu jahňacieho stehna totiž veľa postupov. Nám sa osvedčil tento.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
600 g 600 g stehna bez kostí
3 dcl červené víno
50 g rajčinového pretlaku
20 g múky
tuk
200 g hliva
2 ks cibuľa
čierne korenie, soľ
cesnak a rozmarín
Jahňacie stehno - príprava
Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s rajčinovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto. Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia. Uvarenú hlivu pokrájame na rezance. Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami. Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.