Hliva s ružičkovým kelom
Kategória: 
200 g ružičkového kelu, soľ, voda, 1 väčšia cibuľa, 40 g masti, 250 g čerstvých hlív, soľ, mleté čierne korenie, rasca, lyžička červenej papriky, 3 vajcia.

Hliva s ružičkovým kelom - príprava

    Kel očistíme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme
    do polomäkka.
    Očistenú cibuľu pokrájame a na masti speníme.
    Pridáme umyté, očistené a na malé kúsky pokrájané hlivy, odkvapkaný a na štvrtky pokrájaný kel.
    Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté dusíme.
    Keď sú hlivy mäkké, pridáme mletú červenú papriku, rozhabarkované vajcia a miešame až do zhustnutia.
    Podávame so zemiakmi.
Top