Jelenie medailóniky so šípkovou omáčkou
1500 g jelenieho stehna, 200 g slaniny s kožou, 40 g soli, 300 g koreňovej zeleniny, 50 g cukru, 200 g slivkového lekváru, divoké korenie, bobkový list, čierne korenie, 100 g rajčiakového pretlaku, 150 g citrónov, 200 ml červeného vína, 500 g hruškového kompótu, 100 g hladkej múky, 1700g vývaru z kostí diviny, 150 g šípkového džemu, 200 g cibule

Jelenie medailóniky so šípkovou omáčkou - príprava

    Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny, ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie, rajčiakový pretlak, slivkový lekvár.
    Omáčku zahustíme tmavou zápražkou, alebo strúhaným perníkom.
    Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom.
    Jelenie stehno nakrájame, osolíme, okoreníme, necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme.
    Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džemom.
Top