Chrumkavé cestoviny s tofu
Kategória: 
500 g tofu, 2 červené čili papričky , 2 stopkové zelery, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 200 g konzervovaných húb, 100 ml zeleninového vývaru (instantného), 5 PL hoisin – hustej sójovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie, 100 g ryžových cestovín, 1 PL čerstvého posekaného koriandra

Chrumkavé cestoviny s tofu - príprava

    Tofu nakrájame na 2-3 cm veľké kocky.
    Čili papričky pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a posekáme nadrobno.
    Očistený stopkový zeler pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka, pokrájame na kocky, huby zlejeme z nálevu.
    Zeleninový vývar, hustú sójovú omáčku hoisin, sójovú omáčku a pretlak zmixujeme.
    Vo woku alebo v teflónovom hrnci opečieme na oleji kocky tofu dozlatista.
    Vyberieme ich do sitka a nad miskou necháme odkvapkať
    z prebytočnej mastnoty.
    Do rozohriateho oleja vložíme cestoviny a krátko ich opekáme.
    Ak nie sú ponorené, prilejeme trochu oleja alebo ich vareškou postláčame pod hladinu.
    Dochrumkava opečené cestoviny vyberieme na sitko, necháme odkvapkať a uložíme tak, aby nevychladli.
    Prevažnú časť oleja zlejeme, necháme si iba pár kvapiek na dne, aby sme na ňom mohli opiecť čili papričky, na kocky pokrájanú papriku a zeler.
    Po 2-3 minútach pridáme odkvapkané huby a už opečené kúsky tofu.
    Zalejeme pripravenou omáčkou a necháme 1-2 minúty podusiť. Cestoviny rozdelíme na taniere, polejeme zmesou a posypeme nasekaným koriandrom.
Top